Дневник: Захвалнице врбаским медицинарима

ВРБАС: Председник врбаске општине Предраг Ројевић у Општој болници Врбас уручио је захвалнице медицинским сестрама и особљу који се налазе у ковид тиму.
1
Фото: Општина Врбас

– Желим да се захвалим свима који су учествовали у овој борби са вирусом. Хвала на пожртвованости и посвећеном раду – рекао је Ројевић приликом уручивања захвалница на Светски дан медицинских сестара.

Он је обишао Геронтолошки центар Врбас, Општу болницу Врбас и Дом здравља „Вељко Влаховић” и у сусрету са медицинских радницима још једном јавно изразио захвалност и поштовање за свакодневни напор ових људи у борби против пандемије.

У Геронтолошком центру председник општине је у кратком разговору са штићеницима и директорком Радмилом Мусић изразио наду да ће пандемија ускоро проћи, и одао признање за успешно чување здравља најстарије популације током више од годину дана борбе коронавирусом. Сусрет у Геронтолошком центру био је и прилика за честитке пооводом славе установе, као и за уручење захвалница вредним радницима.

Уз захвалност што су у локалној самоуправи препознали њихову посвећеност у раду, председника општине Врбас дочекали су и запослени у Дому здравља „Вељко Влаховић„. Велики терет током пандемије, поред бројних здравствених радника, поднели су и лаборанти који су спровели на хиљаде и хиљаде анализа крви.

– У ковид тиму лабораната нас је дванаесторо, и сви смо осим једне особе били заражени коронавирусом. Служба је била дежурна 24 сата, а десило се и то да је у јеку епидемије, нас овде било само четворо, а имали смо и по 250 пацијената. Наставили смо са радом без слободног дана. – рекла је главна сестра лаборант Нада Мијатовић.

У име свих запослених у ДЗ „Вељко Влаховић“ захвалио је и Миљан Мићуновић, главни техничар у овој здравственој установи.

М. Сћ

Фото: Општина Врбас