Додељена признања здравственим радницима из црвене Ковид зоне у Врбасу

 Редакција ТВ Бачка | 7. april 2021. | 11:41 | Здравство

Додељена признања здравственим радницима из црвене Ковид зоне у Врбасу

Напори које здравствени радници улажу у борби против вируса Ковид 19 и у помагању грађанима похваљени су већ много пута. Но никад није на одмет подсетити на те напоре, па је такву приогоду организовала и локална самоуправа у Врбасу. Запослени у Дому здравља „Вељко Влаховић“, Геронтолошком центру и Општој болници Врбас поднели су и подносе велики терет у сузбијању пандемије. Лекарима и медицинским радницима који су ангажовани у црвеној зони борбе против Ковида 19, председник општине Врбас Предраг Ројевић уручио је захвалнице и плакете.

Признања су уручена поводом 7. априла Светског дана здравља, а добило их је око стотину лекара и медицинских техничара. Геронтолошки центар Врбас током пандемије био је и остао на висини задатка. Врбаски дом здравља тренутно је ангажован на имунизацији становништва, док је у надлежности Опште болнице Врбас Ковид одељење на ком су смештени животно најугроженији пацијенти.  Доктор Попов подсећа да рад у ковид систему неретко изискује од ангажованих да раде и преко границе својих могућности.

Са овог догођаја послата је и порука да ће крајњи исход борбе против корона вируса свакако бити победа науке и струке, а њих реперезентују управо здравствени радници од помоћног осбља, медицинских техничара и лекара до научника на институтима и факултетима.