Плакете здравственим радницима за предан рад у условима пандемије

Медицинским радницима  из Опште болнице Врбас, Дома здравља и Геронтолшког центра у Врбасу, који раде у црвеним ковид зонама и на првој линији су борбе против ковида 19, председник општине Врбас Предраг Ројевић уручио је захвалнице и плакете.

Признања су додељена поводом 7. априла Светског дана здравља, у Центру за физичку културу „Драго Јововић“, а добило их је готово 100 лекара и медицинских сестара.

“Нисмо данас овде зато што славимо, јер нам предстоји још мног битака док потпуно не поразимо Ковид 19. Ми смо данас овде јер одајемо почаст и признање храбрости и пожртвованости наших лекара и медицинског особља с прве линије фронта у борби против смртоносног вируса, афирмишемо њихову изузетност. преданост и ангажованост да сачувају здравље Врбашана, као и становника суседних општина”, рекао је Ројевић.

У име медицинских радника на повељама је захвалио директор регионалне болнице у Врбасу, др Милан Попов.

“Људи у здравственим установама, посебно у црвеним Ковид зонама раде у тешким условима, на граници могућности, и значе нам оваква признања. Али нас и боли кад видимо грађане који се неодговорно понашају, не придржавају се мера и не желе да се вакцинишу”, рекао је др Милан Попов.

Директор Болнице Врбас истакао је и да је наш здравствени систем у протеклих 13 месеци успео да одговори на изазове и потребе да се обезбеди 10 хиљада постеља за ковид пацијенте и да је то спасило многе животе.

Представници локалне самоуправе истичу да улажу максималне напоре да лекарима и грађанима обезбеде боље услове за рад и лечење. У сарадњи с Канцеларијом за јавна улагања Владе Србије, у Врбасу ће бити инвестирано више од 100,7 милиона динара у адаптацију опште болнице.

Plakete zdravstvenim radnicima za predan rad u uslovima pandemije