www.okonas.info: ОБВ од Покрајине ултразвучни апарат вредан 13,5 милиона динара

Покрајинска влада донела је одлуку о набављању ултразвучног апарата – систем са апликацијама за преглед абдомена и меких површинских ткива и васкулара с три УЗ сонде и принтером, чија је вредност 13,5 милиона динара, за потребе Опште болнице Врбас, саопштено је данас након седнице којом је председавао Игор Мировић, председник Покрајинске владе.

„Покрајинска влада је на данашњој седници донела низ закључака о прибављању медицинске опреме у јавну својину АП Војводине за потребе више института, општих и специјалних болница, домова здравља и завода за јавно здравље у Војводини.

Између осталог, донет је закључак о прибављању у јавну својину медицинске опреме у вредности до 27 милиона динара за потребе Института за онкологију Војводине. Институту ће бити набављен апликатор за брахитерапију, као и портабилни ултразвучни апарат за потребе Одељења за анестезију, интензивну терапију и негу.

За Општу болницу у Врбасу у јавну својину АП Војводине прибавља се ултразвучни апарат – систем са апликацијама за преглед абдомена и меких површинских ткива и васкулара с три УЗ сонде и принтером, чија је вредност 13,5 милиона динара.

За потребе Опште болнице ‘Ђорђе Јоановић’ у Зрењанину прибавља се систем за дигитализацију РТГ апарата, вредан шест милиона динара.

Медицинска опрема – аналогни РТГ апарат с подним носачем цеви и додатном опремом и ЦР системом, у вредности од 6,6 милиона динара, прибавља се за потребе Дома здравља Кула. За Институт за плућне болести у Сремској Каменици биће набављен операциони сто за потребе грудне хирургије, вредан 6,2 милиона динара.