У Ковид болници у Врбасу 40 пацијената

  1. јул 2020. 11.31 | Извор: РТВ (Марина Ратков)

У Врбасу је јуче проглашена ванредна ситуација због пораста броја оболелих од вируса Ковид 19, а Ковид амбуланта је за грађане Општине Врбас отворена 24 часа дневно.

Због пораста броја оболелих од вируса Ковид 19 на територији општине Врбас уведена је ванредна ситуација. Прописане су и нове мере како би се спречило даље ширење вируса, каже командант Штаба за ванредне ситуације Општине Врбас, Милан Глушац: “Мере се односе на забране скупова, такође до 50 људи максимално на отвореном, забрана рада угоститељских објеката од 20 часова, упућени су да раде у баштама, затворен је базен и наравно редукован рад предшколске установе, све у складу и у договору са Институтом за јавно здравље Војводине.”

РТВ

Дневно се у Ковид амбуланту јави од 13 до 15 Врбашана који имају симптоме вируса Ковид 19, одакле се даље упућују на кућно лечење или хоспитализацију.

“У Ковид болници имамо 40 хоспитализованих пацијената, од чега су две трећине позитивне, једна трећина још увек у фази тестирања, али у принципу сви су под одређеним терапијама. Тако да се искрено надам да уз, нашу одговорност као појединци, из уз одговорност коју носимо као заједница, успећемо да негде смањимо утицај и ширење ове заразе”, додаје Милан Глушац.

Седнице Штаба за ванредне ситуације општине Врбас одржавају сваког дана како би се што ефикасније спроводиле све мере у циљу спречавања даљег ширења вируса Ковид 19.