05.07.2020. Информација о зараженим лицима вирусом COVID-19 – ОБ Врбас

У претходних неколико дана у Општу  болницу Врбас су се јавила 33 пацијента са  тешком клиничком сликом који су хоспитализовани са сумњом да су заражени вирусом COVID -19. Након ураћеног писиар теста, сумње су потврђене и пацијенти заражени вирусом COVID -19 транспортовани су у Клинички центар Војводине.

 

На основу горе изнетог молимо и апелујемо на све грађане општине Врбас и околине да поштују мере које је по препоруци Института за јавно здравље Војводине донео Општински штаб за ванредне ситуације општине Врбас поводом актуелне ситуације везане за сузбијање, спречавање и гашење епидемије COVID – 19, као и кризни штаб Клиничког центра Војводине

 

  • Како би се зауставило даље ширење и преношење заразе, Штаб за ванредне ситуације општине Врбас одлучио је да забрани масовно окупљање више од 10 људи у затвореном, односно 100 људи на отвореном простору.

 

  • Рад угоститељских објеката ограничава се до 20 часова, ограничава се и број гостију за једним столом на 2.

 

  • Такође ограничава се и број гостију у биоскопу – најмање 2 столице размака између гледалаца.

 

  • Када су у питању хронични болесници и други неесенцијални запослени, потребно је обезбедити све услове за рад од куће.

 

  • Обавезно је ношење маски у затвореном простору.

 

Још једном апелујемо и молимо  граћане да поштују горе наведене мере, како би што брже и ефикасније спречили ширење вируса COVID -19 у нашој општини и шире.

 

 

 

 

Директор ОБ Врбас

Попов др Милан, с.р.