VRBAS.net – интернет портал општине Врбас: Врбас ускоро богатији за 500 садница црног бора

Врбас ускоро богатији за 500 садница црног бора

четвртак, 05. децембар 2019.

Четвртак као део „Зелене недеље у АП Војводини“ укључио је и Врбас у акцију озелењавања и пошумљавања површинама око јавних установа. У нашем граду изабране су површине око Опште болница Врбас и Геронтолошког центра, а предвиђена је садња 500 садница црног бора.

Ова активност установљена је на основу Декларације о заштити животне средине, коју је, на предлог Покрајинске владе, усвојила Скупштина Војводине, а траје од 02. до 06. децембра. У оквиру ње, на зеленим у целој покрајини, биће посађено 10.000 нових садница тополе, брезе, црног бора, храста и каталпе.

Општина Врбас систематски приступа питањима и акцијама заштите животне средине, од оваквих какво је озелењавање и пошумљавање, до оних највећих и најсложенијих, какве су прерада отпадних вода или ревитализација Великог бачког канала. Површине под шумама морају бити увећане, па тако и у општини Врбас, и зато акције попут ове, у којој имамо подршку и помоћ Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, као и јавних предузећа „Србијашуме“ и „Војводинашуме“, имају за нас велику вредност и без дилеме са задовољством учествујемо у њима, речено је након почетка садње црног бора у дворишту Опште болнице Врбас.

Акцији су се данас придружили представници локалне самоуправе и ове здравствене установе, тако да су прву садницу засадили Милан Глушац, председик општине Врбас, Предраг Ројевић, саветник председника општине, и Миодраг Шошкић, помоћник директора за правне, кадровске, опште и техничке послове ОБВ.

https://www.vrbas.net/info/7012-sadnja-crni-bor

Sadržaj internet portala VRBAS.net može biti pregledan i štampan a dokumenta distribuirana i korišćena samo zbog ličnog informisanja i nekomercijalnog korišćenja. Sadržaj koji je naznačen za javnu upotrebu može biti korišćen u javnim komunikacijama ukoliko se navede izvor informacija, odnosno Internet portal opštine Vrbas – VRBAS.net, i samo uz saglasnost nosilaca autorskih prava.