КОНГРЕС УРТ и ТНМС СА МЕЂУНАРОДНИМ УЧЕШЋЕМ

Конгрес УРТ и ТНМС са међународним учешћем “ Нове технологије у радиологији- наш поглед”   чији је мото “ У сусрет Европи”, одржан је на Златибору од 10.05. до 12.05.2019. године.

„Актуелни предавачи који су дошли да презентују своје радове и да нас упознају са новинама из области савремених радиолошких процедура, интервентне радиологије, МР и М:С:Ц:Т:, радиотерапије, нуклеарне медицине, радиолошке заштите тврде да је конгрес  заправо централни догађај за нашу професију“ – кажу учесници овог конгреса и додају: „ Иако смо овом скупу присуствовали у својству гостију, осећали смо да живо учествујемо у догађају који је заиста био несвакидашњи подухват. Предавачи из целе Европе, предавања и дискусије  била су  на завидном нивоу.“

Конгрес  је отворио председник Европског Удружења др Јонатхан Мц Нултy.  Председник Удружења радиолошких техничара и техничара нуклеарне медицине  Србије представио је госте из осталих Европских земаља.

Предавања су организована у три сесије, магнетна резонанца, ЦТ  и ургентна стања , сцинтиграфија, а четврта сесија је била посвећена  организовању и кадру који ради у области Радиологије по целом свету.

Субота увече је било вече за опуштање и дружење до касних вечерњих сати.

У недељу је организована Скупштина Удружења  чиме је завршен овогодишњи Конгрес.