19.04.- 20.04.2019. године, Клинички центар Србије, Београд

ЦТ школа у организацији Мастер Цласс-а  одржана је у Клиничком центру Србије  Београд, 19. и 20. априла 2019. под називом „Април у Београду 2“ у организацији Клиничког центра Србије и Центра за радиологију и МР  КЦС, Одсека за дигестивну радиологију и  Одељења  интервентне радиологије.

 

Еминентни предавачи су и ове године освојили публику својим предавањима из интервентне радиологије у циљу упознавања базичних техничких принципа извођења напредних метода прегледа из области дијагностичке (МР) , интервентне радиологије  и РДГ-а ( ангио- сала):  Проф. др Драган Машуловић, Др Драган Васин, Асс Др сци Ј. Ковач, Др Александра Јанковић, Др Лазић, Милан Николић, Иван Неборовски, Асс Др Филиповић, Др Булатовић , Др Закошек. Теме су биле везане за компјутеризовану томографију и магнетну резонанцу , контрасте- специфичне и неспецифичне, биопсије под контролом ЦТ, ТАЦЕ, дренаже под контролом скопије и УЗ.

 

У петак , 19.04.2019. године  организована је вечера у част гостију који су дошли из целог региона: Црне Горе, Федерације Босне и Херцеговине, Словеније, Македоније, Хрватске и других.

 

Из наше установе овом скупу присуствовало је  6 техничара и струковних медицинских радиолога: Лаура Толвај, Ангелика Дабетић,  Весна Вујановић, Игор Павлов, Милорад Збућновић и Милош  Келеман . Искрено се надамо да стандарде  које су поставили  професори и предавачи  на овом курсу једног дана  достигнемо и ми у мањим срединама. У међувремену, пратимо, учимо и слушамо.