Извор: eKapija – Carnex донирао 70.000 ЕУР Општој болници у Врбасу

Општа болница у Врбасу пружа здравствену заштиту за око 220.000 пацијената у Врбасу и окружењу. У циљу унапређења здравствених услова за породиље током боравка у болници, где је само у току прошле године рођено 580 беба, компанија Carnex, чланица МК Групе, обезбедила је средства у вредности од 70.000 ЕУР за изградњу и опремање операционе сале за царски рез на породиљском одељењу.

Изградња операционе сале обухватила је све грађевинско-занатске радове, довод медицинских гасова, куповину операционе лампе и апарата за анестезију и пацијент монитора. Свечаном отварању присуствовали су Јован Пурар, директор МК Групе, Mohan Shrestha, генерални директор компаније Carnex, др Снежана Бојанић, помоћница покрајинског секретара за здравство и Милан Попов, директор Опште болнице Врбас.

– МК Гроуп, са компанијама чланицама, дугогодишњи је поуздан партнер локалним заједницама у којима послује, нарочито када се ради о побољшању услова живота деце и младих. Само у последњих пет година пословања, МК Гроуп је издвојила 4 мил ЕУР за хуманитарне акције – изјавио је Јован Пурар, директор компаније МК Гроуп, наглашавајући да се компанија МК Гроуп радо одазива када су хуманитарне акције попут ове у питању.

Mohan Shrestha, генерални директор компаније Carnex, нагласио је да је донација болници у знаку обележавања 60 година пословања компаније Carnex.

– Наш јубилеј обележили смо јединственом кампањом у чијем фокусу су мајке, тачније однос мајке и детета, јер мајке у најранијем делу нашег живота имају најважнију улогу, и највише утичу на наше касније изборе. За најбезбедније детињство сваког детета, сигурност мајчиног здравља је од највеће важности, јер мајке су центар њиховог живота. Зато смо одлучили да овој болници, која је једна од кључних у овом делу Војводине, и која је посебно важна за сам Врбас, поклонимо оно што јој је било најпотребније – операциону салу за царски рез коју болница није имала. Будуће мајке имају сада најбоље услове да спремно дочекају своје бебе и безбедно се спреме за најважнију улогу у животу. Њихови осмеси су нам највећа радост и поносни смо што смо донацију баш њима наменили. Као лидер на тржишту месне индустрије и део МК Гроуп система, имамо одговорност да позитивно утичемо на све области живота, посебно када је у питању здравље. За нас је већ традиција да помажемо здравству, јер компанија Carnex је за свој јубиларни 50. рођендан донирала истој болници реанимобил, који је неопходан за брзу интервенцију и реанимацију болесника на терену – закључио је генерални директор компаније Carnex.

Помоћница покрајинског секретара за здравство, др Снежана Бојанић, нагласила је да је пронаталитетна политика један од императива покрајинске владе.

– Донација компаније Carnex је доказ да је проактивна политика подстицаја рађања препозната на прави начин. Ово није први пут да Carnex учествује у процесу обнављања војвођанског здравства, али нас посебно радује што је овога пута помогао породилиште, а то ће унети сигурност и поверење будућих мајки у општини Врбас и околним општинама – истакла је Бојанић и захвалила компанији Carnex.

Председник општине Врбас, Милан Глушац, изразио је задовољство када се друштвено-одговорне компаније, попут компаније Carnex, прикључе оваквим пројектима од значаја за локалну заједницу.

Директор Опште болнице Врбас др Милан Попов захвалио је компанији Carnex на донацији и истакао да је адаптацијом простора и набавком најсавременије опреме за операциону салу, болница добила адекватну локацију за операције.

– Операциона сала сада је смештена поред порођајних сала, док је раније била на спрату ниже, па су мајке и бебе морале да се премештају на породиљско одељење, после царског реза. Сада, због добре локације операционе сале, сваки порођај царским резом моћи ће се заврши у наредних 10 минута у самом породилишту

Попов је нагласио да је прошле године број порођаја био већи за 10% у односу на 2017, а да очекује да се тај број ове године повећа.

– Стварањем повољнијих и сугурнијих услова, чему је допринео наш донатор – компанија Carnex, надамо се да ће 2019. године бити још више порођаја у нашој болници и да ће компанија Carnex и председник МК Групе, Миодраг Костић, и у наредном периоду наставити да помажу развоју здравства, као што су то чинили више пута до сада, на чему смо им неизмерно захвални – рекао је директор Опште болнице Врбас.

Компанија Carnex традиционално улаже у унапређење развоја и услова живота локалне заједнице и животне средине и редовно помаже угроженима. Својим примером константно показује да је поуздан партнер у решавању бројних социјалних проблема и континуирано помаже заједницу у којој послује јер су одговорно пословање и подршка друштву, посебно онима којима је то најпотребније, основне оријентације и вредности компаније. У циљу стварања бољег стандарда живота, Carnex је посвећен несебичном помагању и подржавању акција које подижу квалитет свакодневнице угроженом становништву, најосетљивијим групама, као и различитим здравственим, културним, образовним и спортским организацијама.