Carnex донирао 70.000 евра Општој болници у Врбасу

VRBAS –

Kompanija Carnex, članica MK Grupe, donirala je 70.000 evra Opštoj bolnici u Vrbasu za izgradnju i opremanje operacione sale za carski rez na porodiljskom odeljenju.

...

Donacija je realizovana u cilju unapređenja zdravstvenih uslova za porodilje tokom boravka u bolnici, gde je samo u toku prošle godine rođeno 580 beba, navodi se u saopštenju kompanije Carnex.

vojvodinom5

RTV screenshot

Izgradnja operacione sale obuhvatila je sve građevinsko-zanatske radove, dovod medicinskih gasova, kupovinu operacione lampe i aparata za anesteziju i pacijent monitora.

Direktor Carnex-a Mohan Shrestha je naglasio da je donacija bolnici u znaku obeležavanja 60 godina poslovanja kompanije.

„Naš jubilej obeležili smo jedinstvenom kampanjom u čijem fokusu su majke, tačnije odnos majke i deteta, jer majke u najranijem delu našeg života imaju najvažniju ulogu, i najviše utiču na naše kasnije izbore“, izjavio je Shrestha.

Za Carnex je, kako naglasio, već tradicija da pomaže zdravstvu, jer je i za svoj jubilarni 50. rođendan donirala istoj bolnici reanimobil, koji je neophodan za brzu intervenciju i reanimaciju bolesnika na terenu.

Pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo Snežana Bojanić je naglasila je da je pronatalitetna politika jedan od imperativa pokrajinske vlade i da je donacija dokaz da je proaktivna politika podsticaja rađanja prepoznata na pravi način.

Predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac, izrazio je zadovoljstvo kada se društveno-odgovorne kompanije, poput kompanije Carnex, priključe ovakvim projektima od značaja za lokalnu zajednicu.

Direktor Opšte bolnice Vrbas Milan Popov zahvalio je kompaniji na donaciji i istakao da je adaptacijom prostora i nabavkom najsavremenije opreme za operacionu salu, bolnica dobila adekvatnu lokaciju za operacije.

„Operaciona sala sada je smeštena pored porođajnih sala, dok je ranije bila na spratu niže, pa su majke i bebe morale da se premeštaju na porodiljsko odeljenje, posle carskog reza. Sada, zbog dobre lokacije operacione sale, svaki porođaj carskim rezom moći će se završi u narednih 10 minuta u samom porodilištu“, rekao je on.

Popov je naglasio da je prošle godine broj porođaja bio veći za 10 odsto u odnosu na 2017, a da očekuje da se taj broj ove godine poveća.

„Stvaranjem povoljnijih i sugurnijih uslova, čemu je doprineo naš donator – kompanija Carnex, nadamo se da će 2019. godine biti još više porođaja u našoj bolnici i da će kompanija i predsednik MK Grupe Miodrag Kostić, i u narednom periodu nastaviti da pomažu razvoju zdravstva, kao što su to činili više puta do sada, na čemu smo im neizmerno zahvalni“, rekao je direktor bolnice.