04.- 06.10.2018.- Ултра дани стерилизације

04.10. – 06.10.2018.

У периоду од   04.10. до 06.10.2018.  на Златибору  је одржан   Симпозијум  II  Ултра дани стерилизације  којем су присуствовале четири медицинске сестре – инструментарке запослене на Оделењу стерилизације и операционог блока  Опште болнице Врбас. Полазнице су имале прилику да се упознају са савременим протоколима стерилизације, најсавременијом опремом и начином рада кроз предавања еминентних домаћих и светских предавача као и кроз практичан рад.

Важност савремених протокола стерилизације расте заједно са интензивним развојем опреме и технологије у области стерилизације. Све то захтрева континуирану едукацију која се успешно спроводи дуги низ година. Теоријски приступ прожет примерима из праксе употпунио је сврху окупљања и пружио учесницима потребне податке.

Ово је био први акредитовани национални семинар где су се на савремен начин, уз помоћ дигиталних технологија, приказала најновија достигнућа и процедуре из ове за медицину веома значајне области. Учесници семинара су имали прилику да од стране еминентних домаћих и иностраних предавача чују најновије смернице и протоколе везане за стерилизацију у медицини. На семинару је представљена и прва електронска књига под називом Приручник за стерилизацију у медицини, која поред текстуалног садржаја има и видео смернице за одређене процедуре, а учесници своје знање могу да провере кроз савремени концепт онлине еукација. Уз помоћ бесплатно доступних апликација за паметне телефоне  омогућено је да своје знање везано за стерилизацију у медицини допуњују кроз континуирану едукацију.

Организатори скупа били су удружење МЕДАПП и компанија DND Commerce.