Нова опрема за болницу у Врбасу

Приликом данашње посете покрајинског секретара за здравство Зорана Гојковића Општој болници у Врбасу, најављена је набавка нове анстезиолошке опреме и савременог рендген апарата, средствима које је обезбедила покрајинска Влада.

Општа болница у Врбасу нема проблема што се тиче потребе за улагањима у крупне инфраструктурне проблеме. Зграда је једна од новијих и модернијих у Војводини, али се после 25 година ипак појављују проблеми пре свега што се тиче мокрих чворова, тоалета и једног броја соба.

Покрајинска влада је у претходном периоду уложила 15 милиона динара у санацију и реконструкцију болнице, а у току је и набавка савремене медицинске опреме.

Гојковић каже да је при крају поступак јавне набавке за анестезиолошку опрему и рендген апарат.

“Средства су обезбеђена, идемо у поступак јавне набавке за куповину новог рендген апарата најновије генерације, пошто је постојећи стар 30 година односно одкако је болница и направљена”, казао је.

Др Милан Попов, директор болнице, истиче да је у последњих годину дана за 10 одсто повећан обим рада у болници и да је приоритет одржавање високо квалитетног нивоа здравствених услуга.

“Ја сам сигуран, ако будемо имали подршку која нам је обећана, а имаћемо је, општа болница Врбас ће за две године бити најбоља општа болница у Србији”, каже Попов.

Гојковић је обећао менаџменту болнице наставак сарадње и пружање помоћи у набавци неопходне медицинске опреме, а у току је израда идејног пројекта за реконструкцију и адаптацију најугроженијих делова зграде.

Општа болница у Врбасу има око пет стотина запослених и пружа здравствене услуге из области здравствене неге, лечења и дијагностике, покрива седам општина са 235.000 становника.

Извор: РТВ (Милутин Влаховић)