За нову опрему у Општој болници Врбас 23,4 милиона динара

Покрајинска влада донела је на седници решење да се издвоји укупно 44,4 милиона динара за набавку медицинске опреме за опште болнице у Врбасу, Вршцу и Сенти и за Институт за онкологију у Сремској Каменици.

Општој болници у Врбасу усмерено је 23,4 милиона динара за набавку новог мобилног радиографско-флуороскопског апарата са Це-луком. Тај апарат користи се код ортопедских, уролошких, општих хируршких и гинеколошких операција. Набавком тог апарата биће омогућено да се раде и ендоваскуларне, као и нове минимално инвазивне хируршке процедуре. Такође, биће обезбеђена боља радиолошка заштита медицинског особља и пацијената, саопштено је након седнице.

Општа болница у Вршцу добила је средства за набавку портабилног ултразвучног апарата и аутотрансфузијског уређаја с вакумском пумпом за континуирано процесуирање сакупљене крви, а укупна вредност опреме је 10 милиона динара.

Институту за онкологију Војводине у Сремској Каменици усмерено је  6,5 милиона динара за нови савремени систем за звучну и светлосну сигнализацију на Хируршком одељењу.

За набавку кардиолошког ултразвучног апарата за потребе Службе за интерну медицину у Општој болници у Сенти издвојено је 4,5 милиона динара.