Председник општине Ројевић честитао медицинским радницима Свету Петку

Председник општине Ројевић честитао медицинским радницима Свету Петку

https://www.vrbas.net/info/8376-sveta-petka-2022-medicinske-sestre

Удружење медицинских сестара, здравствених техничара и здравствених радника Дома здравља „Вељко Влаховић“, Опште болнице Врбас и Геронтолошког центра Врбас прославило је у четвртак Свету Петку, славу те асоцијације. Председник општине Врбас Предраг Ројевић је честитајући празник подсетио на огроман допринос који су медицинари дали током пандемије COVID 19.

„Хвала вам на храбрости и пожртвованости. Хвала вам на свему што сте чинили и још увек чините да заштитите здравље свих наших суграђана. Плате у здравству расту, а рашће још, како је то најавио председник Александар Вучић. Ми као локална самоуправа увелико радимо на побољшању услова вашег рада и лечења свих наших житеља. Наставићемо да модернизујемо здравствени систем у нашем Врбасу, али и да унапређујемо услове пружања здравствене заштите у свим местима наше општине“, рекао је Ројевић и честитао славу медицинским сестрама и медицинским техничарима.

У сарадњи с Канцеларијом за јавна улагања Владе Србије, у адаптацију Опште болнице у Врбасу до сада је уложено више од 120, а у реконструкцију Дома здравља у Равном селу више од два милиона динара. Здравствена заштита и побољшање услова лечења један је од приоритета актуелног сазива локалних власти, предвођеним председником општине Врбас Предрагом Ројевићем.

Претходно је у Храму Вазнесења Господњег служена Света литургија поводом празника Свете Петке, славе медицинских сестара и техничара. Представници здравствених радника Опште болнице Врбас и Дома здравља „Вељко Влаховић“ присуствовали су богослужењу и у духу вере и традиције, освештaњу славске свеће, жита и ломљењу колача.

Од домаћина славе, медицинске сестре Одељења за урологију Опште болнице Ведране Зелен, славу преузимају медицинске сестре и техничари Службе за интерну медицину који ће бити домаћини славе 2023. године.

https://www.vrbas.net/info/8376-sveta-petka-2022-medicinske-sestre

Sadržaj internet portala VRBAS.net može biti pregledan i štampan a dokumenta distribuirana i korišćena samo zbog ličnog informisanja i nekomercijalnog korišćenja. Sadržaj koji je naznačen za javnu upotrebu može biti korišćen u javnim komunikacijama ukoliko se navede izvor informacija, odnosno Internet portal opštine Vrbas – VRBAS.net, i samo uz saglasnost nosilaca autorskih prava.