„Данас“: Вучић уручио 170 одликовања поводом Дана државности Србије

Председник Србије Александар Вучић уручио је данас одликовања заслужним појединцима и институцијама, поводом Дана државности Србије. Један од добитника одликовања је и др Вујадин Тривковић, начелник Службе интерне медицине и координатор ОЈ Covid 19  ОБВ – Златна медаља за заслуге КОПР

https://www.danas.rs/drustvo/vucic-urucio-odlikovanja-povodom-dana-drzavnosti-srbije/:

Вучић је оценио да је Сретење један од најважнијих датума у верској и политичкој историји земље јер је то датум када се рађала модерна српска држава.

Он је на церемонији доделе одликовања поводом Дана државности казао да је на Сретење 1804. вожд Карђорђе Петровић подигао устанак за ослобођење од Турака, а да су књаз Милош Обреновић и Димитрије Давидовић 1835. донели, како је рекао, либералан и модеран Устав који је био испред свог времена.

„ Ово је велики дан за србију, дан када се рађала модерна српска држава. Данас смо поносни на своје претке али и спремни да радимо за будућност наше деце. Сретење је буквар и читанка, време преиспитивања и јединства српског народа ма где да живи“, казао је председник Вучић.

Додао је да  је Сретење празник „свих који воле и живе за Србију“.