www.danas.rs: Набавка опреме за болнице у Војводини

Влада Војводине данас је донела низ закључака о прибављању медицинске опреме за потребе више института, општих и специјалних болница, домова здравља и завода за јавно здравље у Војводини.

Како се наводи у саопштењу на сајту Владе Војводине, донет је закључак о прибављању медицинске опреме у вредности до 27 милиона динара за потребе Института за онкологију Војводине.

Институту ће бити набављен апликатор за брахитерапију, као и портабилни ултразвучни апарат за потребе Одељења за анестезију, интензивну терапију и негу.

За Општу болницу у Врбасу биће набављен ултразвучни апарат – систем са апликацијама за преглед абдомена и меких површинских ткива и васкулара с три УЗ сонде и принВотером, чија је вредност 13,5 милиона динара.

За потребе Опште болнице „Ђорђе Јоановић“ у Зрењанину прибавља се систем за дигитализацију РТГ апарата, вредан шест милиона динара.

За Дом здравља Кула биће набављен аналогни РТГ апарат с подним носачем цеви и додатном опремом и ЦР системом, у вредности од 6,6 милиона динара.

За Институт за плућне болести у Сремској Каменици биће набављен операциони сто за потребе грудне хирургије, вредан 6,2 милиона динара.

На данашњој седници је за вршиоца дужности директора Опште болнице „Ђорђе Јоановић“ у Зрењанину, именован кардиолог Игор Китареску.

За вршиоца дужности директорке Геронтолошког центра у Суботици, именована је Бранкица Тешановић.