Стабилна епидемиолошка ситуација у Врбасу

У општини Врбас рад угоститељских објеката до 20 часова, а баште кафића раде до 22 часа. Затворени су базен и теретана, па се спортски клубови упућују да тренинге одржавају на отвореном. Скупови у затвореном и отвореном простору ограничени су на 10 људи, а дезинфекција јавних установа врши се редовно.

Када је у питању тренутна епидемиолошка ситуација у Врбасу, у ковид пулмолошку амбуланту у оквиру Дома здравља, а испред Опште болнице Врбас, дневно се јави између 50 и 80 људи, изјавио је за Радиотелевизију Војводине директор Опште болнице у Врбасу др Милан Попов.

„За цео јули месец имали смо око 1680 прегледа, од чега је било 480 контролних прегледа, где интернисти и пулмолози закажу контроле код упала плућа која су лакшег облика и онда даље одлучују да ли ће слати за болницу. Буде од 3 до 10 хоспитализација за 24 сата“, истакао је др Попов.

РТВ

Општа болница Врбас има нековид и ковид део. Ковид део има 50 лежајева у посебној издвојеној згради, а остатак болнице функционише по општем типу болнице, с тим да је тренутно смањен прилив пацијената.

„Имамо дежурну ургентну службу, раде се ургентне ствари, одложене ургенције, што се хирургије тиче, ортопедије и других ствари, исто и интернистичких прегледа. У принципу, гледамо да у амбуланти нема више од 30 људи. Како се заврши преглед, позивају се други да уђу, а пацијенти су веома стрпљиви“, каже др Попов.

Он поручује да грађани требају да наставе да носе маске, да држе физичку дистанцу, да се уздрже још месец-два од дружења, док не стигне вакцина.