Завршен приступни пут Дневној болници за хемодијализу Опште болнице Врбас

Здравство

Редакција ТВ Бачка | 13. april 2020. | 11:20 | Здравство

Приступна саобраћајница Дневној болници за хемодијализу, дужине 45 и ширине три ипо метра, изграђена је у оквиру Опште болнице Врбас. Тиме је замењен досадшњи прилаз том одељењу који није задовољавао све услове потребне за транспорт бубрежних болесника. Ова инвестиција важна је за пацијенте из више војвођанских општина који користе здравствене услуге болнице у Врбасу. Локална самоуправа спровела је ову инвестицију по убрзаној процедури како би се изашло у сусрет хроничним болесницима.

Новоизграђена саобраћајница у кругу врбаске болнице повезује улаз на Одељење за дијализу са постојећим асфалтним путем и најкраћа је веза до овог одељења. Уз радове у Општој болници Врбас, грађевинска оператива и запослени фирме „Екстра Ауто“ тренутно изводе радове на више локација у Врбасу.

Општа болница Врбас један је од центара у ком се збрињавају особе са обољењима бубрега са подручја Бачке и једна од најбоље опремљених установа те врсте у окружењу. Већина бубрежних болесника одлази на дијализу три пута седмично, а сам поступак траје у просеку четири сата.