03/01/2020 Око нас: Посађено дрво у част првог детета рођеног у 2020. години у ОБВ

Покрајински заштитник грађана – омбудсман, покренуо је акцију под називом „За нови живот“ која се реализује заједно са свим општим болницама у Војводини и локалним самоуправама где се оне налазе. Зато је данас у  част прворођене бебе у ОБВ, Виктора Берте из Србобрана, у дворишту Опште болнице засађено дрво. Из канцеларије омбудсмана кажу је акција покренута јер се Србија суочава са демографским проблемима, а глобално планета се суочава са великим загађењима и климатским променама. 

„Желимо да нам се деца рађају, да расту и развијају се попут дрвета, које јесте симбол живота, и имамо и обавезу да генерацијама које долазе сачувамо здраву животну средину“, рекла је Снежана Кнежевић, заменица покрајинског заштитника грађана – омбудсмана.

Општину Врбас у акцији „За нови живот“ представљала је Сања Жигић, која је истакла да се локална самоуправе радо придружује пројектима који имају за циљ реализацију пронаталитне политике.

„Имамо наше локалне програме подршке наталитету. Свака новорођена беба у општини добија по 10.000 динара, прворођена на почетку године 80.000 динара, а трудимо се да и касније младе породице имају олакшице приликом уписа деце у вртиће и школе, плаћамо превоз и смештај ученика, све са жељом да помогнемо грађанима“, рекла је Сања Жигић.

Сађењу дрвета тује у болничком парку писуствовали су и представници ОБВ, ЈКП „Комуналац“, као и рођаци прворођене бебе.