ТВ Бачка/Vrbas.net – интернет портал општине Врбас: У току кампања „16 дана активизма против насиља над женама“

Прилог ТВ Бачка:

 

На округлом столу Комисије за праћење и остваривање родне равноправности општине Врбас учествовале су, поред  представница других институција, представнице Опште болнице Врбас.

 

Vrbas.net – интернет портал општине Врбас:

  У току кампања „16 дана активизма против насиља над женама“

понедељак, 09. децембар 2019.

За 11 месеци 2019. године у општини Врбас догодило се 38 кривичних дела која су евидентирана као насиље у породици. Овај број незнатно је већи у односу на 2018. годину, што јесте забрињавајући податак, али истовремено приметна је и мања толеранција на насиље и чешће пријављивање случајева насиља, што указује на веће поверење у институције.

Ови и други подаци изнети су на редовном округлом столу Комисије за праћење и остваривање родне равноправности општине Врбас, који се одржавају током традиционалне кампање „16 дана активизма против насиља над женама“.

„16 дана активизма против насиља над женама“ је глобална, светска кампања коју обележава 1.700 организација у више од 100 држава света. Кампања обухвата пет важних међународних датума који повезују жене, насиље и људска права: 25. новембар – Међународни дан борбе против насиља над женама; 01. децембар – Светски дан борбе против АИДС-а; 03. децембар – Међународни дан особа са инвалидитетима; 06. децембар – Годишњица Монтреалског масакра и 10. децембар – Међународни дан људских права

https://www.vrbas.net/info/7015-nasilje-porodica-zene

Sadržaj internet portala VRBAS.net može biti pregledan i štampan a dokumenta distribuirana i korišćena samo zbog ličnog informisanja i nekomercijalnog korišćenja. Sadržaj koji je naznačen za javnu upotrebu može biti korišćen u javnim komunikacijama ukoliko se navede izvor informacija, odnosno Internet portal opštine Vrbas – VRBAS.net, i samo uz saglasnost nosilaca autorskih prava.