„Зеленa недељa у АП Војводини“ – 500 нових садница у Врбасу/ 230 у ОБВ

Општина део „Зелене недеље у АП Војводини“ – 500 нових садница у Врбасу

Редакција ТВ Бачка | 5. decembar 2019. | 17:23 | Друштво

Општина део "Зелене недеље у АП Војводини" - 500 нових садница у Врбасу

Будући да је и Врбас део акције „Зелена недеља у АП Војводини“, у нашем граду стаблима су оплемењене зелене површине код Опште болнице Врбас и Геронтолошког центра. На њима је предвиђено да се укупно засади 500 садница црног бора. Прву садницу засадили су Милан Глушац, председик општине Врбас, Предраг Ројевић, саветник председника општине, и Миодраг Шошкић, помоћник директора за правне, кадровске, опште и техничке послове Опште болнице Врбас.

Општина Врбас систематски приступа питањима и акцијама заштите животне средине, од оваквих какво је озелењавање и пошумљавање, до оних највећих и најсложенијих, какве су прерада отпадних вода или ревитализација Великог бачког канала. Површине под шумама морају бити увећане, па тако и у општини Врбас, и зато акције попут ове, у којој имамо подршку и помоћ Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, као и јавних предузећа „Србијашуме“ и „Војводинашуме“, имају за нас велику вредност и без дилеме са задовољством учествујемо у њима, речено је након почетка садње црног бора у дворишту Опште болнице Врбас.

Ова активност установљена је на основу Декларације о заштити животне средине, коју је, на предлог Покрајинске владе, усвојила Скупштина Војводине. У оквиру ње у целој покрајини, биће посађено 10.000 нових садница тополе, брезе, црног бора, храста и каталпе.