Највећа потврда квалитета рада: Општа болница Врбас акредитована на седам година

28.02.2019, 18:00 772 Читања

Званичан извештај и сертификат Агенције за акредитацију о акредитационом статусу Опште болнице Врбас за наредни период, руководству болнице уручио је Владимир Арсеновић, в.д. директор агенције, који је том приликом рекао:

„Општа болница Врбас акредитована је у целости (за клиничке и неклиничке стандарде) и у укупном просеку оцена, четворке и петице чине 98,22 одсто. По Правилнику о акредитацији, са оваквим оценама више је него довољно да Општа болница Врбас добије сертификат на седам година. Оно што морам да истакнем је да постоји један континуитет, не само у процесу акредитације, већ и у унапређењу квалитета здравствене услуге. Ово је трећи сертификат о акредитацији Опште болнице Врбас. Први је добијен на годину дана, други на три године, а овај последњи, на највећи могући број, на седам година. Похвалио бих континуитет, али и добру организацију и тимски рад.“

Директор врбаске болнице Попов др Милан подсетио је да је пре две године у име запослених изјавио да ће ова здравствена установа бити једна од најбољих, ако не и најбоља општа болница у Србији. “Ми идемо озбиљним корацима у том правцу, а ово је један од доказа да смо на добром путу. Три године је трајала припрема да бисмо добили акредитацију на седам година. Успеха не би било да се запослени нису максмално трудили, мада, како то увек кажем, ово није похвала, већ стимулација у даљем раду. Честитам свим запосленима што је Општа болница Врбас добила акредитацију на седам година, али наглашавам да сваке године крећемо испочетка у новом процесу”,  рекао је др Попов, захваливши се запосленима, али и свим партнерима локалне заједнице.