ОБВ акредитована на седам година

Значај акредитације рефлектује се подједнако на здравствену установу, запослене и на услугу која се пружа корисницима. Заједнички циљ Агенције за акредитацију, здравствене установе и свих партнера из локалне самоуправе је да постави пацијента у средиште интеракције.

Званичан извештај и сертификат Агенције за акредитацију о акредитационом статусу Опште болнице Врбас за наредни период, руководству болнице уручио је Владимир Арсеновић, ВД директор  агенције, који је том приликом рекао:

„Општа болница Врбас акредитована  је у целости (за клиничке и неклиничке стандарде) и у укупном просеку оцена,  четворке и петице чине 98,22%. По правилнику о акредитацији са оваквим оценама више  је него довољно да Општа болница Врбас добије сертификат на седам година. Оно што морам да истакнем је да постоји један континуитет не само у  процесу акредитације, већ и у унапређењу квалитета здравствене услуге. Ово је трећи сертификат о акредитацији ОБВ. Први је добијен на годину дана, други на три године, а овај последњи, на највећи могући број, на седам година. Похвалио бих континуитет, али и добру организацију и тимски рад.“

„Пре две године, био сам слободан, да у име запослених изјавим да ћемо постати једна од најбољих, а можда и најбоља општа болница у Србији. Ми идемо озбиљним корацима у том правцу, а ово је један од доказа да смо на добром путу. Три године је трајала припрема да бисмо добили акредитацију на седам година. Успеха не би било да се запослени нису максмално трудили, мада, како то увек кажем, ово није похвала, већ стимулација у даљем раду. Честитам свим запосленима што је Општа болница Врбас добила акредитацију  на седам година, али наглашавам да сваке године крећемо испочетка у новом процесу.“ – рекао је  Попов др Милан, директор ОБВ, захваливши се запосленима, али и свим партнерима локалне заједнице.