„Дневник“: Carnex донирао 70.000 евра Општој болници у Врбасу

DONACIJA CARNEX-A ZA IZGRADNJU OPERACIONE SALE U VRBASU
ВРБАС: Компанија Kарнекс, чланица МК Групе, донирала је 70.000 евра Општој болници у Врбасу за изградњу и опремање операционе сале за царски рез на породиљском одељењу.
1
Фото: Agencija Pristop

Донација је реализована у циљу унапређења здравствених услова за породиље током боравка у болници, где је само у току прошле године рођено 580 беба, наводи се у саопштењу компаније Kарнекс.

Изградња операционе сале обухватила је све грађевинско-занатске радове, довод медицинских гасова, куповину операционе лампе и апарата за анестезију и пацијент монитора.

Директор Kарнекс-а Мохан Схрестха је нагласио да је донација болници у знаку обележавања 60 година пословања компаније.

„Наш јубилеј обележили смо јединственом кампањом у чијем фокусу су мајке, тачније однос мајке и детета, јер мајке у најранијем делу нашег живота имају најважнију улогу, и највише утичу на наше касније изборе“, изјавио је Схрестха.

За Kарнекс је, како нагласио, већ традиција да помаже здравству, јер је и за свој јубиларни 50. рођендан донирала истој болници реанимобил, који је неопходан за брзу интервенцију и реанимацију болесника на терену.

Помоћница покрајинског секретара за здравство Снежана Бојанић је нагласила је да је пронаталитетна политика један од императива покрајинске владе и да је донација доказ да је проактивна политика подстицаја рађања препозната на прави начин.

Председник општине Врбас, Милан Глушац, изразио је задовољство када се друштвено-одговорне компаније, попут компаније Kарнекс, прикључе оваквим пројектима од значаја за локалну заједницу.

Директор Опште болнице Врбас Милан Попов захвалио је компанији на донацији и истакао да је адаптацијом простора и набавком најсавременије опреме за операциону салу, болница добила адекватну локацију за операције.

„Операциона сала сада је смештена поред порођајних сала, док је раније била на спрату ниже, па су мајке и бебе морале да се премештају на породиљско одељење, после царског реза. Сада, због добре локације операционе сале, сваки порођај царским резом моћи ће се заврши у наредних 10 минута у самом породилишту“, рекао је он.

Попов је нагласио да је прошле године број порођаја био већи за 10 одсто у односу на 2017, а да очекује да се тај број ове године повећа.

„Стварањем повољнијих и сугурнијих услова, чему је допринео наш донатор – компанија Kарнекс, надамо се да ће 2019. године бити још више порођаја у нашој болници и да ће компанија и председник МК Групе Миодраг Костић, и у наредном периоду наставити да помажу развоју здравства, као што су то чинили више пута до сада, на чему смо им неизмерно захвални“, рекао је директор болнице.