ОКО НАС ИНФО: Још једна успешна акција бесплатних прегледа у ОБВ

У општој болници Врбас,  као и у више од 100 здрваствених установа широм Србије, јуче, 28.јануара је организована акција бесплатних превентивних прегледа. Пацијенти су могли да ураде ултразвук абдомена и лабораторијске анализе – тумор маркери гастроинтестиналног тракта ЦЕА и ЦА 19-9.

На превентивним прегледима  у Општој болници Врбас,  здравствене услуге су пружене за 158 пацијената и то:- лабораторијске, одређивање шећера у крви и тумор маркери 149, – ултразвук стомака 75 и – мамографија 33.  Током акције превентивних прегледа, Општу болницу Врбас посетио је и државни секретар министарства здравља Републике Србије, Ференц Вицко.

Директор ОБВ др Милан Попов изразио је задовољство због одзива грађана на превентивне прегледе. “Запослени су  одлично организовали прегледе, све је перфектно функционисало. Пацијенти су веома стрпљиви, разумни. Постоји обострано разумевање и жеља да сарађујемо. Драго би ми било да ови прегледи дају резултат у смислу да се открије што више болести које нису откривене. Волео бих да на превентивне прегледе долазе људи који нису у систему контрола. Акција је, између осталог, осмишљена да људи који нису успели да закажу, додју да се прегледају. Циљ нам је да што раније откријемо болести које се могу дијагностиковати на ултразвуку, мамографији…”, рекао је др Попов.

Иначе, ово је  пета по реду акција бесплатних превентивних прегледа која се одржава у здравственим установама широм Србије на иницијативу Министарство здравља.