„ОКо Нас“/ „Бачка Прес“: Државни секретар Векић присуствовао дану “отворених врата” у Врбасу

„Пре месец дана имали смо превентивне прегледе из домена кардиологије, сада се врше уролошки, гинеколошки прегледи, као и ултразвучни прегледи абдомена. Радимо на популаритацији превентивних прегледа, јер нам је жеља да далеко више уложимо у превенцију, а ради се о акцијама превентивних прегледа које могу обавити грађани и без здравствене књижице. Утисци из Врбаса су веома добри. Тимски рад две здравствене установе је овде очигледан“, рекао је државни секретар, проф.др Берислав Векић.

По први пут акција „Отворена врата“ коју организује ОБВ одржана је у врбаском Дому здравља. „Дом здравља се укључио у ову акцију и ми обаљамо прегледе као што иначе у нашим акцијама обављамо. Велико ми је задовољство да су се грашани одазвали у оваквом броју и надам се да ће их убудуће бити још више. Позивам грађане да додју на овакве акције, јер се одржавају недељом, не морају да заказују, дуго да чекају и изостају са посла“, истакла је Јасмина Асси, директорка ДЗ „Вељко Влаховић“.

Директор ОБВ, др Милан Попов наглашава вема добру сарадњу са Домом здравља. „Сарадња са Домом здравља је изврсна. Овом акцијом показали смо како то треба да изгледа. Сматрали смо да је грађанима једноставније да дођу у Дом здравља него у болницу која се налази на преиферији града. Спојили смо више прегледа на једном месту“, рекао је Попов.