Бесплатни прегледи у Општој болници у Врбасу

Бесплатни прегледи у Општој болници у Врбасу

ВРБАС –

У 58 општих болница и три клиничка центра у Србији, сви заинтересовани грађани данас су могли да обаве бесплатне превентивне прегледе. Општој болници у Врбасу гравитира 230 хиљада грађана, а бесплатни прегледи организовани су у пет амбуланти.

...

У општој болници Врбас одржана је прва акција бесплатних прегледа за грађане, која би убудуће требало да се организује једном месечно. Прегледи се одржавају без заказивања, грађани су код лекара могли да дођу и без здравствене књижице, а за сваког пацијента биће израђен извештај о здравственом стању.

РТВ

У врбашкој болници бесплатни прегледи организовани су у пет амбуланти, од чега две специјалистичке , па су градјани могли да провере ниво шећера у крви, ураде ЕКГ или измере притисак.

Општу болницу у Врбасу обишао је државни секретар републичког министарства здравља, доцент др Ференц Вицко са сарадницима.

Директор др Милан Попов и начелници свих оделења болнице у Врбасу били су присутни током читавог дана и кроз разговор покушали да успоставе што бољи однос са пацијентима како би акција превентивних прегледа дала добре резултате.